Resepi Char Kue Teow
ooo..ooo... olalalalala...~~ Bismillah... Assalamualaikum..hye readers... hari ini saya nak dedahkan rahsia keenakkan Char Kue Teow Kakmal..(^_^) credit to Izza Bamad @ Kakmal yang telah mengajar saya resepi ini. #hasil pengamatan dan pemerhatian beliau membeli 9 bungkus Char Kue Teow. (untuk sorang makan) Bahan-bahan: Udang 7 ekor (sebab saya suka makan udang) bawang merah kisar sebiji(sederhana) togeh daun kucai telur kicap manis ye..bukan masin air garam lada kisar eh..haaa...! bahan utama,Kue Teow. Cara-cara: panaskan minyak dan masukkan udang..., goreng sampai agak2 bau dia dah naik, masukkan bawang merah kisar.., tumis hingga bau wangi dia naik.., then masukkan 1 sudu besar cili kisar cap adabi (=, tumis lagi sampai naik minyak. kt rumah korang ada mangkuk sup...? okey...tuang kicap manis 1/4 mangkuk, 3/4 lagi korg letak air dan kacau-kacau, kemudian masukkan garam secukup rasa dalam campuran kicap tadi. dah mix betol-betol..