Posts

Showing posts from April 19, 2015

Photobook Malaysia terbaik

Image
Salam readers, 
Hari ni rasa happy sangat, sebab baru dapat email dari photobook malaysia. 

Nak dijadikan cerita hari tu ada oder photobook, dan dah dapat. so ada satu page tu, memang aku ada tulis perkataan. tapi bila dah dapat buku tu, tak de tulisan tu. 
Tak de la kesah sangat kan..., lepas tu dekat email tu ada tulis, kalau ada masalah apa-apa, feel free to email us at support........ bla bla bla..., aku pon saje la email bagitau pihak photobook yg page sekian-sekain sepatutnya ada tulisan, tapi takde..(with proof) dengan tujuan untuk perbaiki kelemahan dan akan lebih berhati-hati dimasa akan datang. 
Berbalas-balas email, sekali dapat email ni...

And i was like...terus bagitau husband, b... photobook nak bagi satu lagi copy untuk buku ni, sebab ayat ni tertinggal! Free!! 
Dan hari ni, aku dapat email lagi, bagitau buku tu dah pos... esok dapat lah! yeay...! Alhamdulillah ! :)

Siapa kata air susu ibu warna emas?

Image
Sekadar untuk membetulkan kenyataan mereka yang mengatakan Air Susu Ibu berwarna emas jika dilihat dibawah mikroskop. 

Sedikit sampel air susu ibu diambil. 
Sampel diletakkan dibawah mikroskop dengan kanta 40x.

Sampel dibawah mikroskop yang telah ditukarkan pencahayaan menggunakan torchlight dari handphone.

Agaknya kalau guna mentol warna hijau, mesti ada yang cakap air susu ibu ada spirulina kot? Lulz
Pengkaji Bebas, Juruteknologi Makmal Perubatan, Universiti Awam.