Posts

Showing posts from January 5, 2014

Berbekam [sunnah yang ditinggalkan]

Image
Salam Alaik Readers. Alhamdulillah,
Hari ini da genap seminggu saya berbekam. Kesannya?Alhamdulillah,sebelum berbekam ni selalu sangat saya kena sakit kepala melampau /migrain. Boleh dikatakan tiap hari la. Balik keje je trus makan ubat,tidur. Kadang-kadang tu,siap jumpa doktor, mintk ubat, dan off. Aboss pon da naik paham,nampak muka saya macam da lain mcm je,aboss suruh rehat  Sekarang,Rasa bebas dari sakit kepala and boleh buang dah ubat ubat yang melambak kt rumah tu . Hihi Alhamdulillah sangat. :-) Ok, mesti ramai nk tau prosedur dia macamana kan.Macam saya bekam untuk migrain,biasanya bekam kt atas kepala, dahi,dan pipi. Oleh kerana bekam Umie saya yang buatkan, so saya request bekam kt atas kepala sahaja. Mula-mula,kena la potong rambut kt kawasan target nk bekam tu,lepas tu cukur rambur kt tempat yang dah potong pendek rambut tu. Tujuannye,kalau tak cukur licin,bila dah pasang cup tu nanti rasa mcm asik nk tertanggal je . Sbb tu la kena cukur licin. Ala,jangan la risau rambut …

Kegilaan baru [Game Android]

Image
Sekarang dekat 2 minggu gua kt sini. Tekanannnnn! Btw, tengok, coin gua banyak kan.
Ada tricks di situ ya.:p

Pisau Seramik. [Hati-hati]

Image
Salam Alaik Readers,  Banyak-banyak pisau kt rumah aku tu, aku paling suka guna pisau seramik.  Al-maklum la..., bila da kawen ni kena la rajin masak untuk suami tercinta, nak-nak suami suka bawa bekal pergi kerja kan,  memang rajin la aku masak.
Antara kebaikan pisau seramik ni,  tajam. tahan lama tajamnya. tak payah nk fikir asah pisau. potong bawang pon cantik je . comel je. 
bila ada pro nye..mesti ada contra nye ye dak..?  yang tak elok nye pisau ni,  oleh kerana pisau ni teramat la tajam,  jadi la mcm jari aku kt gmbr atas tu.  padahal pisau tu lalu je atas jari aku. sentuh sikit je. nasib baik koyak kt lapisan tisu atas hjari aku, idok le berdarah. lagi satu, kalau sape sape nk guna pisau ni,  jangan la korang nak bukak tin susu peradak pisau ni ye.  nnti rosak  dan, elakkan dari pisau ni terhempas ke lantai. nama pon seramik kan.., pernah tak pinggan seramik jatuh kt lantai..? ha..begitu la jadinye nanti. 
bila aku post kt FB cter pasal pisau ni ramai la pulak nk tengok mana …

Cerita Pertama 2014. [Throwback 2013]

Image
Salam Alaik readers,
2013 telah selamat melaburkan tirainya.., banyak kenangan manis dan pahit yang dilalui sepanjang tahun 2013.  Antaranya pertukaran status saya dari Cik ke Puan. =)

dan, yang sedihnya, dari jadi bakal ibu.., tak jadi...=(
tapi tak pe, semua yang berlaku,  ada hikmahnya...,  kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya. 
Jom, layan gambar sat. 







Gambar-gambar diatas ni ialah dari photographer majlis sebelah saya, dari Pre-wedd, Majlis Nikah, Sanding, dan Outdoor, semua dia yg cover.
sangat puas hati dengan perkhidmatan Pearl Photo Wedding Photographer.
Tq korang. =)





Gambar yang ini pula, Majlis Resepsi di rumah family suami saya, All this sweet moment telah diambil dgn kreatif oleh professional wedding photographer Abang Fizzy Ilham.(mohon google untuk tengok hasil kerja yang gempak) Memang sangat puas hati dengan servis Kak Iza (wife) n Abg Fizzy.  Dari iolss tak pandai nk posing yg cun cun, dorang buat demo utk iols tiru. memang pro la mereka ni bab posin…