Posts

Showing posts from April 5, 2015

Panduan tempahan photobook

Image
Salam Alaik, 
Merujuk post sebelum ni, photobook ni adalah penzahiran kepada gambar-gambar digital yang telah kita capture sebagai kenangan terindah. 
So hari ni saya rasa terajin pula nak ajar cara-cara. Ye la hari tu saya baru je buat, ramai pulak yang tanya. 
Ok firstly, cari dulu kat Groupon, promosi photobook. Kalau ada rezeki korang, boleh dapat pada harga RM0.00! Saya pernah dapat RM6. 
Untuk gambar ni, promosi dah habis pun... setiap promosi ada tarikh yang telah ditetapkan untuk redemption. Kadang-kadang sampai 8 bulan. Macam baru-baru ni sy dah plan nak holiday bulan 3, dalam bulan januari dah beli dulu kupon pada harga RM6! 


Ok lepas dah beli kupon tu, korang buka laman web photobook, dan sign up sebagai ahli dulu. free je pun! Lepas tu boleh aktikan kupon ni. Isi je data yang dia nak mcm gambar kt atas ni. 
Dah dapt gambar yang korang nak abadikan kedalam bentuk buku tu, boleh la mulakan projek anda. Nak mulakan projek, kena baca details dekat groupon tu, produk specifica…