Posts

Showing posts from February 16, 2014

Apa akan jadi jika hidup tanpa internet?

Tadi masa lunch, berbual dengan LabMates . Topik : [Tajuk Entry ini]
Membayangkan hidup tanpa internet, maka terputuslah hubungan dengan dunia maya tanpa sempadan.
Pernah tengok iklah Hari Raya dari Maxis 2013 ? Sepupu dia datang / balik kampung. Dia pon tutup router internet dengan songkok. Bila sepupu dia datang tanya, ada Wi-fi tak? Slumber je dia jawab, tak de. Mula-mula tu sepupu dia sibuk main game kat iPad dia. Mak sepupu dia ni marah sebab manjang ngadap hand phone je. So, dorang pon main ceper, main kejar-kejar, main guli, gaduh dan ketawa sama-sama. Bila dah sampai masa sepupu dia balik ke bandar. Diorang melambai bersama sama. Dan..baru dia alihkan songkok tu. nak tengok klik LINK ni. 
"SOMETIMES, THE BEST WAY TO CONNECT IS TO SWITCH OFF" 
Macam tu jugak aku masa kecil-kecil....main basikal, panjat pokok, tangkap ikan kt paya, lumba lari, bila terjatuh terasa bagaimana sakitnya. Tau siapa yang lagi kuat, batu ke lutut kita. Inilah yang dinamakan Pembelajaran Alam.
Dewa…