Posts

Showing posts from September 12, 2010

~sElAmAt hAri rAya~

Image
~Assalamualaikum..~
Hidup ni sebuk sangat.. nk ucap Salam kadang2 x sempat, gurauan lebih2 kadang2 x sempat nk mintak maaf.., tapi.., tak bermakna kita lupa org kt sana sebelum terlupa hajat nk sampaikan.., saya nk ucapkan..,

'SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN' al-kisah cerita raya pertama:untuk tahun ini..,tahun pertama kami beraya dirumah sendiri..kerana.., Atok Yah(Mak Abah) pon tinggal dgn kami..., cuma ptg raya tu ktorg g ziarah rumah Atok Ayah(Ayah Umie) di Ayer Baloilauk wajib ktorg ialah..:Rendang Minang Umie yang sgt mabelles Lotek(kcg pnjg, togeh, tauhu,&etc..,mkn dgn kuah kacang fresh) Lodeh Kuah Kacang Sate ketupat untuk Raya ke-2 pulak kami mjadi tuan rumah..,'Open House' khas untuk adik2 Atok Yah..x menang tangan kami melayan...untung je Pak Onn(abg sulong abah) & Family dtg meringan kan beban kami,Alhamdulillah...dari tengahari sampai ke malam dok melayan tetamu...Masya-Allah...super -PENAT nye..hanya tuhan yg tahu..memandangkan gmbr2 sume di…

~..ziArAh..~

Image
Assalamualaikum..., Lamanyer rasa x jenguk blog ni... berlapuk dah rasanyer... so...kali ni saya nk kongsi cter.. tgh syok2 melayan buku muka.., tetiba bedah chatting..
+opie...Una da bersalin.. +jom g tgok Una.., aku dgn blur2 trus je la m'yokong cdgn beliau

- Ok...bile nk g..? + Esok tghari..lunch hour. + Ajak bibik, Mar n Yan skali ea..
aku pon dgn pantasnye mengepos n meng'tag' penama2 diatas di FB.. mula2 sume nk ikot... tp last2.., atas sebb musabab yg tak dapat dielak..aku g bdua je ngn Bedah.. Percint 17..terjah jer... x pnh g pon..drive ikut alamat yg dia bg jer... sng gler nk cari rumah dia... cz percint 17 ada 1 kwsn perumahn je..kuartes kerajaan.. sampai2 je molek2 dpt parking dkt ngn lif... kami ting-tong, ting-tong, x bkak2 pntu.. rupenyer lonceng rosak daa...~ bg salam skali jer...da bkak pntu.. suami beliau mjemput kami msuk..

ni la dia hasil 'kerana gagahnya Afendii+ beraninya Sh. Husna Sy.Mustaffa = lahirlah Adam Harith bin Afendii'
sedang2 meng'capture' dak Adam …