Posts

Showing posts from October 23, 2011

i just got tag game

yesterday i got a message from my sis, Jia Bamad, Akak, adik tag akak dalam blog adik.., so hari ni.., saya jawab soalan Adik  ni..,
dah ade laptop? pernah tengok  national geography? are you in relationship or not? suke KPOP ke? listkan 5 benda dalm beg korang sekolah kat mane? pernah kentut kuat2??xD guna handphone ape? listkan 2 game yang korang suka
okay, lets check the answer dik,
dah ade laptop? dah, nak beli lagi satu (coming soon)
National Geography. of course penah
are you inrelationship..? yes, i'm in relationship with En.Razif (ada ke suruh mention nama..?sukati aku le..aku punya blog.hehe)
KPOP..? tak minat.
5 things..nak dalam hand bag ke..? beg paintball ke..? beg baju ke..?hehe beg paintball, 1.facemask 2.harness 3.spray elak cramp 4.squeggy 5.tisu handbag 1.handphone 2.kunci kereta 3.contact lens 4.bedak compact 5.charger beg baju..taknak tulis la dik..hehe. g cek sdiri kalo akak balik umah ea..
sekolah..? adik nak sekolah menegah ke rendah ke tadika..? sekolah

petang jumaat..

Image
agak-agak ni video lagu ape.. ce teka ce teka..
ni sume gara-gara.. v v v v v v v v v

#yeay...!! dapat ber-cool blog ngn my dear pas office hour ni..hehe
mode: bersiulan lagu seri mersing#
Lirik lagu Seri Mersing.
seri mersing
lagu yang lama
lagu dikarang biduan dahulu
(2 x)

hati ku runsing gundah gelana
dimananya kah sayang
dimana tempat hendak mengadu
(2 x)

seri mersing
lagunya sayu
buat menghibur di masa sunyi
(2 x)

dimana tempat hendak mengadu
hancurlah hati sayang
hancur hati merana diri
(2 x)
d[^_^]b lalalalalalalalalala~~

Genk! Saya Blogger Gila

Image
kongsikan korang gila (minat) terhadap apa, melalui penceritaan atau gambar.
**************************** okey..! Syarat sume dah cukup. sekarang jom tengok saya gila(minat) terhadap apa!
check it out..!













#okeh..., cukup la tu gambar-gambar ni kan..,rasanya dah cukup untuk menceritakan hobi yang saya gila-gilakan ni..(^_^) nak lagi syok..ce check it out entry ni: i. Putrajaya Battlefield  ii. Bakal Pengantin Pecahkan Dara (baca dulu baru tau) iii. R.I.P..Kenanganku Bersamamu
hamekkaw...sila baca ye..hehe

Cerita Wanita-Jatuh Organ Peranakan (JOP)

Image
JATUH organ peranakan (JOP) adalah satu perkara yang biasa berlaku di kalangan kaum wanita. Dianggarkan, hampir separuh daripada mereka yang pernah melahirkan anak akan mengalaminya di kemudian hari. Namun begitu ramai yang enggan berjumpa doktor atas alasan malu, ditambah dengan keadaan JOP itu sendiri yang tidak mengganggu kehidupan hariannya.

Pakar Perbidanan dan Sakit Puan, Kampung Baru Medical Centre (KBMC), Kuala Lumpur, Dr. Rosilawati Abd. Ghani berkata, JOP berlaku dalam keadaan di mana ligamen dan otot-otot di pelvis (pinggul) menjadi lemah atau rosak dan tidak boleh lagi menampung organ pada bahagian itu.
‘‘Apabila ini berlaku, rahim akan jatuh keluar faraj, pundi kencing akan menonjol ke dinding faraj dan usus besar menonjol arah belakang faraj. “Walaupun tidak sampai mengancam nyawa tetapi ia mendatangkan ketidakselesaan dan penderitaan emosi. Kadang- kadang seseorang itu boleh mendapat lebih dari sejenis JOP,’’ katanya.
Jenis-jenis JOP Bahagian atas/bumbung faraj Sekiranya bah…

aduhai adikku...

Image
Ini kisah Muhammad Hasif Aqasyah(Aca)...ye..dia adik bungsu aku... jauh beza umur Aca dengan aku..mcm anak dengan emak pon ada...haha, Umi aku pregnentkn dia time tuh aku tgh praktikal #kawan aku ada sorg anak sebaya ngn adik aku.


Nak dijadikan cerita minggu lepas aku balik kampung tercinta, Johor..!! ye..rindu sangat dengan Umie, Abah, Aqasyah, n yang lelain. So, pagi sabtu tu Umie mintak aku  pergi beli susu Dutchlady 1,2,3 Aca ngn minyak Yuyie dan minyak TFT.Aca pulak tengok-tengok dia dah bersiap dulu tunggu depan kereta. No choice, kena bawa dak kecik ni jugak..,
dipendekkan citer, sampai-sampai rumah..cousin aku datang...,tengah syok bual-bual...dak Aca datang bawa minyak yuyie yang baru beli tu.. ''kak pi..aca nak..akit wot'' aku pon bukak, kuar kan dari tin..n sapu la kt keting kaki dia n perut.. masuk bilik, letak atas gobok cermin, kuar balik and sambung bual..
sekali rasa cm...''eh.., mana dak Aca ni...senyap je'', aku pon masuk bilik.. skal…

Hobi Baru..

Image
lama sungguh rasanye aku tidak update blog..., mana tidaknya....dah ada hobi baru...asal ada free time je...confirm bukak dia...ada je masa lapang, bukak dia..berhabuk la blog aku...
nak tau ape ke gila sangat benda yang aku selalu main ni..?


jeng...jeng.. v v v v v v v v v v v v v v v v
THE SIMS..!!
senang je nak main..pastikan korg ada facebook, dan klik kt search tu : the sims social on facebook.


zaman dulu-dulu sebelum wujudnya laman sosial seperti facebook ini, ada jugak game the sims...tapi kita kena create jiran sendiri, rumah sendiri, dll. tapi bezanya TSSoFB ni...berapa ramai kawan kita yang main semua akan ada list kt bawah tu.., kawan-kawan kita ni la yang akan jadi jiran-jiran kita...pastikan korang invite dia..ok..




kla...nk sambung main the sims lagi.. Kbye.