Bakal pengantin peacahkan dara Cis!!


Wohoo..., gempak giler tajuk..haha...tp, ini betol, cerita dan tajuknye berkaitan.., okey..huhu..slrg dah ready nak baca citer ni.., sblum tu..korg dh baca lom entry ni..? R.I.P..kenanganku bersamamu , kalau belum, cepat-cepat right click, open new tab n baca.., okey..jom kita go-thru wif the story.

al-kisahnye semalam, Pusat Kesihatan Universiti telah menghantar beberapa pemain mewakili kelab dalam pertandingan paintball di UKM, anjuran Kolej Pendeta Za'ba..,sape dorg tu..?

  1. Rizal
  2. Fadzli
  3. Arief ( bakal pengantin)
  4. Abg Pojie
  5. Wan
  6. Ijat
  7. Opie
so..kami pon mempersiapkan diri untuk berjuang habis-habsan..., oh ye...saya pakai face mask baru taw...huhu, nk tgok..?

x mahal, x murah..ok la tu..,PROTO

for the 1st game.., peringkat liga, kami menentang team Dynasty.., saiko habis..cuak giler..,nama team je dah saiko.., player2 dia dgn satu sut kelengkapan, dgn bawa marker sdiri.., memang rasa macam kalah r.., n dah bersiap sedia dri segi mental & fizikal untuk kena tembak dgn dorg.., huhu..,tapi, Alhamdulillah....team kami menang..kuar2 field dgr dorg post-mortem..., bla..bla..bla..,kami ketawa2 je.., pusingan pertama dah menang, masuk pusingan kedua.., menang jgak.., so..utk pusingan ketiga, akhirnya kami bersetuju untuk no gegurl , 5th men on game..so.., encik bakal pengantin pon merayu untuk mencuba facemask baru saya ni..., ok boleh, tapi dengan satu syarat, AMARAN KERAS: jangan kena head-shot. Ok..ok...aku tak kan pecahkan dara facemask ko ni..., skali on game...setepek...amek kau......
sekadar contoh..hehe..sorry ye truper..i cilok u pnye pict.

cis....dalam hati......sabar je la....argghhhh........one down..., head shot tu...x puas ati btol..sy kt luar ni dh melompat rasa mcm kera makan cili dah...kepanasan tgok game dorg...marker plak problem...tapi nasib baik menang....so...kami berjaya ke quarter finall...Alhamdulillah...

Oleh kerana cuaca yang sangat terik.., boleh pulak tu tyme tu kena migrain.....hurrmm...sabar je la..., dugaan.., so utk set pertama..sy x main..n hnya mampu mlhat dorg main shj...KALAH...,then...dgn niat AGI IDUP AGI NGELABAN, peduli ape migrain...2nd round for quarter final.., sy masuk..yeah...menang...wpon ditembak kt tgn n kepala(hilang terus migrain kn...hahahhaahahha)...nasib baik x luka..huhu. kedudukan 50-50, so...ada lagi satu game.., ok..xnk cter dh..kalah jgak..=( huhu...actlly kt 1st round boleh menang..marshall berat sebelah.., boleh out-kan snacker kami dgn alasan..ape ek..x ingt...xpe lah..yg penting dia ingat kami main format redball ape.., ni speed ball la.....bengong. then.., ada lagi kesilapan marshall ni...pihak lawan mati dah, tpi still tembak,(dang mangsanay ialah opie) double plak tu kena..spatutnya 1 for 1..ini tidak...xpe la..kami pon x argue marshall lpas hbes game..okey..itu pengajaran bagi kami..jangan takut utk argue marshall. kata Mamat Gaban. ye..baiklah..dan dengan muka masing2 frust giler dgn game UKM kali ni..ala...xpe..ni cuma training je pon..haha(ayat nak sedapkan ati), lagipon yang main banyak giler team dari MPOC, NPL, main div.2 ada, div.3 pon ada...so...itu kami anggap sebagai pengalaman yang tak dapat dibeli di Mc'D(dokter dah suruh saya stop makan kt Mc'D..baik doc.), mahu pon di kedai mamak..huhu

oohhooo...sekarang dah dapat kaitkan tajuk dgn jalan cerita..?
kalau x dapat lagi..tgok ni...

arief = bakal pengantin, facemask baru = masih dara, arief kena tembak head shot kt facemask baru aku tu...!!! = bakal pengantin pecahkan dara!!! cis!! hahahahahaha

jom kita tengok ape ulasan menteri belia dan sukan KSKPKU ni ucap ape kt ktorg..huhu

En.Merah tu la menteri belia dan sukan kami.hahaha


So..macam biasa..akhir kata, saya nak ucap, majulah sukan paintball untuk negara..hihihihihi

Congrate to Like A R66 yang berjaya menjuarai Pertandingan Paintball UKM untuk kali ke-2 pada tahun ini...korg memang hebat..! 

Comments

TAYAR PANCIT said…
hai saye da join awak :)join saye lak http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/signifikasi-anugerah-sam.html
Nurul Afifah said…
best r men paintball tu..tp kan..xskit ke kna tembak??
opie_viperz said…
bila ada persoalan sakit x..? memang sakit...kena tembak kata.., huhu,,,ada la sorg mamat ni, bdn pnye taff.., skali kena tmbak, ssakit, marah2 org..bang..kalo x nk sakit main bola jaring r..huhu
Silence Shooter said…
Tahniah sbb berani mencuba sukan lasak ni ^^

Popular posts from this blog

Ganglion.

Esberitox N

Gambar bertuah.