aduhai adikku...

Ini kisah Muhammad Hasif Aqasyah(Aca)...ye..dia adik bungsu aku...
jauh beza umur Aca dengan aku..mcm anak dengan emak pon ada...haha, Umi aku pregnentkn dia time tuh aku tgh praktikal #kawan aku ada sorg anak sebaya ngn adik aku.



Nak dijadikan cerita minggu lepas aku balik kampung tercinta, Johor..!! ye..rindu sangat dengan Umie, Abah, Aqasyah, n yang lelain. So, pagi sabtu tu Umie mintak aku  pergi beli susu Dutchlady 1,2,3 Aca ngn minyak Yuyie dan minyak TFT.Aca pulak tengok-tengok dia dah bersiap dulu tunggu depan kereta. No choice, kena bawa dak kecik ni jugak..,

dipendekkan citer, sampai-sampai rumah..cousin aku datang...,tengah syok bual-bual...dak Aca datang bawa minyak yuyie yang baru beli tu..
''kak pi..aca nak..akit wot''
aku pon bukak, kuar kan dari tin..n sapu la kt keting kaki dia n perut..
masuk bilik, letak atas gobok cermin, kuar balik and sambung bual..

sekali rasa cm...''eh.., mana dak Aca ni...senyap je'', aku pon masuk bilik..
skali bukak pintu je...sedapnye bau...,
Aca, wat ape tu...?#nampak dia baru lepas tonggeng kan botol minyak yuyie tu kt bear kembar aku.

''bear akit wot..''
Astaghfirullahal'azim.........
Agaknye kalo perah bear ni..mau kuar minyak yuyie..hahhaha.



p/s: mari sama-sama kita doakan bila dah besar nanti dia jadi dokter.hehe

Comments

The #25 said…
satu rumah bau minyak yuyi...pastu dia baling tdybear tu kat atok...huhu

Popular posts from this blog

Ganglion.

Esberitox N

Gambar bertuah.